Президентът Румен Радев и премиерът Николай Денков намериха пресечни точки и

...
Президентът Румен Радев и премиерът Николай Денков намериха пресечни точки и
Коментари Харесай

Изненада! Денков и Радев затоплиха отношенията

Президентът Румен Радев и министър председателят Николай Денков откриха пресечни точки и затоплиха връзките. Това пролича от годишната конференция с българските посланици, проведена от вицепремиера Мария Габриел. На нея първите в страната разискаха целите за страната. Във външната политика това са приемането ни в Шенген и Еврозоната. Във вътрешната е превъзмогване на неравенствата и благосъстоянието на популацията.

" България да бъде деен член на Европейския съюз и НАТО ", прикани дипломатите вицепремиерът Мария Габриел.
-->
" Много ясни са нашите цели - влизане в Шенген, Еврозоната, членство в Организацията за икономическо сътрудничество и раз ", акцентира Габриел.

Премиерът акцентира, че България може да се приближи стопански и обществено до средноевропейските страни.

" Има и едно " Но " и то е, че повишаването на междинния приход не е задоволително, с цел да се усещат българите щастливи в своята татковина. Това, което би трябвало да, е да преодолеем неравенството. Шенген не е самоцел, а влизането в Еврозоната ще намали лихвените проценти, което ще рефлектира върху стопанската система ", отбеляза Денков, съобщи България Он Ер.

" Докато не сме на една маса с тези, които вземат най-важните решения, ще имаме чувството че не сме изпълнили завета на Левски, не сме равни, а нашето място е там ", съобщи министър председателят.

Държавният глава Румен Радев прикани за по-агресивен напън върху Нидерландия и Австрия, с цел да кажат " Да "  на България.

" Ние би трябвало да намерим точния баланс във връзка с Шенген, до каква степен с дипломация, до каква степен с доброжелателност, до каква степен да прилагаме противоположния напън ", съобщи президентът.

Той посъветва държавното управление да следи деликатно геополитическата обстановка и рецесията в Германия и съсредоточавайки се в стопанската система, да не изпуска фундамента ѝ - енергетиката. 

" Сега е времето да извличаме дивидента от нашето географско състояние. Нашият проблем е емиграцията на младежи в детеродна възраст, които изтичат на открито и ние разчитаме доста, по този начин да работите, че тези хора да гледат по-често към България и да стартират да се връщат ", разяснява президентът.

Премиерът означи, че заложената при започване на мандата управническа стратегия се извършва по проект.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР